Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα στους 16!


Ναι δεν είναι ψέμα η Εθνική μας Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της περνά στις 16 καλύτερες ομάδες ΟΛΟΥ του κόσμου.
Πολύ το έλεγαν λίγοι το πίστευαν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορούσε να είναι στην επόμενη φάση του Mundial.
Ήταν λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού που ο Γιώργος Σαμαράς κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι τις νίκης και παράλληλα τη πρόκριση στους 16 του παγκοσμίου κυπέλλου.


Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για εμάς καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 2 αναγκαστικές αλλαγές με το Κονέ και Καρνέζη(Τερματοφύλακας) να τραυματίζονται και να περνάνε εκτός με τις θέσης τους να παίρνουν οι Σάμαρης και Γλύλος(Τερματοφύλακας). Αυτό δεν πτόησε όμως τους διεθνείς μας που είχανε τη πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου , φτάνοντας πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ στο 33' με το Χρήστο Χολέβα να πιάνει το δυνατό σουτ από πλάγια της περιοχής και με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι , δεν έγινε το ίδιο όμως και στο 42' όταν ο Σάμαρης έκλεψε τη μπάλα από τους Ηβοριανούς , βγήκε τετατετ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1 - 0.
Στην επανάληψη οι ελέφαντες ανέβασαν ταχύτητα προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση που θα τους έδινε και τη πρόκριση κάτι που κατάφεραν να πετύχουν στο 74' με το Μπόνυ , κόντρα στη ροή του παιχνιδιού καθώς η Εθνική μας ήταν αυτή που έσπαγε τα δοκάρια με το Καραγκούνη στο 68' σημαδεύοντας και αυτός το οριζόντιο δοκάρι.
Στη συνέχεια οι διεθνείς μας  έχοντας και στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερη παρουσία χάσανε μεγάλη ευκαιρία με το Σαλπιγγίδη να κάνει τη παράλληλη πάσα στη μικρή περιοχή , χωρίς να μπορέσει να βρεθεί κάποιος εκεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η μεγάλη στιγμή όμως για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά και για των απανταχού Ελληνισμό δεν είχε έρθει ακόμα.
Στο 90+2 ο Σαμαράς παίρνοντας τη μπάλα στα χέρια του από το πέναλτι που μόλις είχε κερδίσει , τη στήνει στα 11 μέτρα , στέλνοντας τη στα δίχτυα και τους Έλληνες στους δρόμους!!!

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!! 
Αναρτήθηκε απο: maties sta spor