Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Σκάνδαλο με στημένα ματς αποκαλύπτει η «Telegraph»

Δεν πρόκειται απλά για φήμες ή σενάρια, αλλά για καταγεγραμμένη συνομιλία με εικόνα και ήχο, ενός εκπροσώπου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας, Ομπέντ Ενκιτιά μαζί με έναν πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA, Κρίστοφερ Φορσάιθ, να διαπραγματεύονται το στήσιμο αγώνων της εθνικής ομάδας της χώρας. Παρόντες είναι και δημοσιογράφοι που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι επενδυτικής εταιρίας που ήθελαν να χειραγωγήσουν παιχνίδια.

«Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε πως θέλετε να έρθει το αποτέλεσμα», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ο Κρίστοφερ Φορσάιθ, ατζέντης ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην εθνική Γκάνας. Ο Ομπέντ Ενκιτιά απαντά: «Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές καθώς θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς». Κι όλα αυτά ακούγονται στο βίντεο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Telegraph».
Παράλληλα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως οι δύο άνδρες μαζί με τον κρυφό δημοσιογράφο συνάντησαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας και υπέγραψαν συμβόλαιο που προέβλεπε αποζημίωση 100.000 λιρών για κάθε ματς που θα έστηνε η ομάδα της Γκάνας.
onsports.gr
Αναρτήθηκε απο: maties sta spor